Bridge 5: Intervention Pitch

Presentation:

Final Seminar Text:

Bridge 4: Forming an Agenda and Intervention Prototypes

After identifying the motive of the site in bridge 3, we were tasked with coming up with an agenda that would align with this thesis.

For me this proved to be difficult because it was easy to come up with an issue I wanted to address within the site, but presenting a solution for it in a way that would still provide an interesting experience not currently present there. Specifically I wanted to replicate the same effect felt when sitting on the elevated seats, as that offers a feeling of exclusivity not felt anywhere else in the site.

Originally I wanted to achieve this by extending the elevation outwards towards the middle of the site, making the elevation more accessible, while also adding a taller dinner table styled surface with stools to accommodate more individuals.  I was pretty confidant in this initial design, a valuable lesson I learned is that one cannot be so sure in such an early stage. When I interviewed groups of individuals for seminar, many didn’t like the concept because it would impact the balance of visual gravity too severely. Upon reconsideration, this design really doesn’t work, it fails to replicate the elevation’s experience because it’s no longer remote. Once made widely available and present within space, the effect is diminished and only replaced with awkward positioning. This being said, a re-design was in order. Something that could provide the same remote feeling of encouragement and wonder, almost reminiscent of enlightenment due to the being surround by ample natural light. When on the elevation, you’re positioned higher next to the window, more of your body, and therefore peripheral awareness, is in a way engulfed by the height you inhabit. It was this height that I aimed to channel in this new design.

After this worksheet I refined these designs into three vignettes

after this vision came the first prototype that would test the lighting of the space

However this model would not be enough to convey the design of this platform, it needed more attention towards its composition. Which could be provided by an AutoCAD model.

Bridge 2: Deconstructing and Contextualizing A public space

Week 3:

Site Plan: The site I chose was the Barnes and Noble cafe area on the third floor. If I could label this place with a flavor, I’d use terms like “tranquil but busy” “earthy” and “classical greek revival-art deco hybrid”.

I also charted my walking path from center to elevation, and east wall to west wall

 

The space in relation to my being:

Orthographic Projection:

Texture rubbings:

Week 4:

upon return to the sight, we were tasked with encapsulating the appearance of the site and the emotional response it provokes.

It houses a content atmosphere that subtly tries to foster an intellectual appearance, upon my 6th visit to the area, I wrote:

In all of my time here, there have been atleast 4 or 5 visits so far, I’ve always been able to do work for this assignment on-site with no issues. I’ve stayed over the 30 minute maximum everytime, many people do. It’s not quiet, yet I can still function as I would working at home or in a classroom. This might be because the lighting is good during both day and night, the people talk but it’s almost as if the acoustics of the room dull them, as no distinct individual is heard. I cannot deny it is a deceptively comfortable place to stay in, soft colors and the wall art. The wall art depicts various authors talking amongst one another while some are looking at the viewer, almost encouraging some sort of scholarly activity. I did say that this place was a corporate trap but I cannot deny that its a pleasant one-which is what they want.

I say that because it is the effect they’re going for, as the owners of the store want people to be comfortable as they want people to be inclined to stay and spend more money there.

Week 5:

I performed a test that would both be a recording of the sounds of the site as well as a new research method:

throughout all times of the day its common to hear indistinct voices muffling each other out to the point where it sounds like background noise. During the mornings and evenings this is more tranquil, the music even stops playing during the morning and night. The afternoon is where most of the activity happens, the food counter is loud with production, more people come to the site with friends or business partners so the voices are louder.

this hastened activity is also seen in the circulation charts, people stay for longer in the morning and afternoon to talk or meet, at night more people simply sit and leave within the next 20 minutes. I attribute this to the lack of natural light during the night.

I determined that the seats on top of the elevation and next to the windows are the most sought after seats, their popularity convinces me to think that they’re the best in the site as they remain mostly popular throughout the day. However I’ve found that the seats on the east wall with the benches are the easiest to do work on because your back is against the wall.

Another form of research I employed was hyper-empathization, where you insert yourself into the perspective of a person who just enters the site:

coming from the elevator, walked to the border to survey the area for seating, walks towards the food counter, surveys the area closer to the food counter, orders something, goes to prep area finding no seating and leaves. returns 10 minutes later still with food returns to border and finds a seat (next to mine).

 

So far, coming to this site became increasingly tedious as I spent approximately three dollars every time I entered. However I feel these visits were worth it as working on this assignment became much clearer and easier to do every time I was there in person.

 

Bridge 3: Narrative of Embodied Message

I ultimately deduced that this site was a half public half commercial space set on making a profit. These 9 panels are the evidence that brought me to this conclusion.

The Noguchi Museum

For me, the whole museum seems to deliberately invoke a sense of obscurity, in an intriguing way. Obscurism, or the tendency to favor the obscurity of style and appearance, is heavily felt here. As it was said that he focused on the integrity of the interior more than any other part of the structure. His integration and focus with interior and exterior space is reminiscent of Wright and Khan, who also voiced such sentiments toward interior space. In addition to this, the emphasis on the usage of natural light invokes a blurred line between the garden/nature of the exterior as the formations of stone appear almost natural.

Noguchi as a whole:

The room  I chose:

A Space From Memory

During our meditative exercise, one thing that was mentioned was the concept of “zooming out”. Specifically, starting with the room we inhabited, then progressively considering the space within larger areas, all the way to the span of the known universe. In addition to this, thinking about the contents of the room, or rather the space encapsulated by the walls. This made me think of chaotic but natural forms, such as light and sound, ricocheting off the walls and desks towards my perceptual awareness. This sort of experience reminded me of when I lived in the attic room of an older house. I had zoned out in my bed listening to music that droned on and on, almost to the point where the atmosphere it inhabited felt tangible. It was here when I really considered the fact that I had been taking my existence for granted, or rather never considered my place within a zoomed out scope.

Focusing on a region in NYC: Chelsea

For this project, we were instructed to choose an area within New York City, research its past, and create a composition that represents this past.

The first step was to research the history of Chelsea’s area:

I noticed that a very prominent part of Chelsea location was the Highline, which provided transport for freight and other materials that progressed Chelsea’s industry in the past, but it is now a walkway and park. With this in mind I wanted to provide a window into the past of the Highline, and therefore Chelsea’s past.

This was the final product:

 The white spot was intended to serve as an area I could later draw on top of, I unfortunately left my printed final in my portfolio at my dorm, but I can offer a description. The white space was filled in with pencil to be a modern person, looking back at the workers and labor that took place on the Highline (which were also added physically to the final print with pencil).

Mapping the Inferno

For this assignment, we were tasked with creating maps of an area from a work of literature. Specifically, the assignment was called a “map and a window”, as maps provided individuals with a frame of reference as to where they were, since it’s a fundamentally smaller piece of two dimensional space that represents a much larger area of three dimensional space, it forms this sort of view into an “escape”.

My process is largely explained in this slideshow:

Dante presentation_krupinski_john-27dt1wg

Integrative Studio Final: Representing Our Hometowns

Due to the dis-satisfaction I felt from the previous project, I felt determined to produce something with better quality for this assignment. This assignment tasked us with creating a pop up book that incorporates memories of your hometown as well as some sort of historical/contextual background to the area. I’ve lived in several locations in New Jersey throughout my life, I could however center a large portion around this one town on the Jersey Shore known as Avon-By-The-Sea. I’ve spent approximately 15 years of my life out of the 19 I’ve currently lived, to say a large portion of my development occurred here would be an understatement. With this idea in mind, I knew I wanted to incorporate my experience with Avon as well as the history of its sort of “former glory” days.

and with that, I began to conceptualise the way this book would be constructed.

For one thing, I knew that I wanted the size to be square, so I sketched out the basic layout and fold machanic, this would later be changed to 8 inches instead of 9.

Additionally, I wanted to establish my personal experiences by using my several old houses as a symbol.

With that, I began to design the pages

Throughout my designing process, I wanted to achieve an abundance of mechanics that paper and tabs has to offer, such as the third page:

I however could not include such intricacies due to the limitations of the material I was using (bristol paper) as well as the lack of “pull” the pages had, since they would only open to a 90 degree angle. There was also an entire page I removed because of supposed time restraints (really I had a full extra week to do it), but when we came to this realization, the glue had already dried.

Despite this, the final product looked like this:

Overall, I was much happier with the way this turned in comparison to the assignment prior to this, as I feel I put much more effort into the layout and presentation of the subject matter, it is my home after all, I had to respect it.

 

 

Our Experiences in a section of NYC

In terms of all the projects we carried out during this course, I think this one was my least favorite. Not because of what we were assigned to do, but because of the group I was assigned to complete the project with. The project itself was a great idea, exploring an area I’ve never been to a transcribing the most interesting parts about it, I greatly regret not fully committing to that idea. The reason I didn’t particularly enjoy my group was because of the widespread lack of motivation, I didn’t want to be bossy and constantly tell them to work, it just didn’t seem like they felt enthusiastic about this assignment. When one is surrounded in this environment, getting work done yourself is difficult. There’s absolutely nothing unpleasant or wrong with the people within my group, it’s not that I think they’re bad people, as they demonstrated great work in the previous assignments. I suppose that’s what bothered me, the fact that I knew they could produce great work but didn’t share the same effort for this one. additionally, the visit to our location was a bit irksome because it felt so rushed, in terms of time we spent there we only spent approximately two hours walking around, when really we should’ve stayed a whole day taking in the atmosphere. It was difficult constructing a project out of so little experience and material. Am I guilty of not trying to stay longer? Absolutely, I suppose I was a bit afraid of being the one to take initiative, because they’re often thought to be the most pushy and annoying within a group. However, during this trip, I was able to capture some of the atmosphere in: Coney Island

In full honesty, I don’t have any pictures of the product, however, I do have some sketches pertaining to the dimensions of the book.

Overall, I definitely regret not putting enough effort into this assignment.